Belysning

Innred med lys som skaper rom for både arbeid og fest.

Ingen rom i huset krever mer av belysningen som stua gjør. Ved å tenke gjennom hva du egentlig bruker stua til, kan du skape belysning for alle anledninger.

Innred med lys

Belysning er en effektiv måte å dele opp stuerommet på. God lyssetting kan gi en opplevelse av at sofakroken og spisegruppen er adskilt. Ved å ha et lyspunkt på alle fire veggene i stua, oppnår du en størst mulig romfølelse. Mørke veggflater gjør at rommet føles mindre. Et godt tips når du skal lyssette stua er å starte med en hovedlyskilde som kan dimmes, deretter supplerer du med andre lyskilder:

 • Lys rettet mot taket gir mer spill enn en lampe som sprer lyset ovenfra og ned
 • Lesekroken trenger retningsstyrte lamper
 • Dempet belysning gir stearinlys ekstra effekt
 • Med en lampe bak TVen unngår du å bli sliten i øynene når du ser favorittserien

Lyssetting for enhver anledning

Stuen er et rom for måltider, lek, lekselesing, TV-titting og fest. Det finnes ingen enkel lyssetting som er perfekt for alt dette. Med forhåndslagrede lysscenarier kan du enkelt hente fram riktig lyssetting med ett trykk på lysbryteren eller mobiltelefonen. Lysscenariene kan komponeres med forskjellige lysnivåer og hvilke lamper som til enhver tid skal være i bruk. Med ett trykk på bryteren du selv har navngitt “middagslys”, dempes lyset fra kjøkkenet, mens lyset over spisebordet dempes og effektbelysning i hyller og skap slår seg på.

Fargelegg med lys

Å bruke veggen som lysflate gir et mykt lys i rommet, og kan være veldig stemningsskapende. Ved å “male” veggene i stua med farget lys får du muligheten til å variere fargenyansene i rommet. Med en enkel og intuitiv fjernkontroll og trådløse mottakere på de enkelte lyskildene, kan du enkelt skifte stilen på veggene, uten å male eller tapetsere. Her kan du velge mellom alt fra beroligende pastellfarger til fyldige og intense farger.

Oppdag utvalget på stuebelysning i nærmeste Idésenter!

Finn ditt Idésenter

Finn ditt Idésenter

Opplev det siste innen belysning, varme og smart styring. Slå av en prat med fagfolk som gir deg gode råd til din bolig eller arbeidsplass.

Finn idèsenter nær deg
Smarte løsninger!

Smarte løsninger!

Styr lys, varme, persienner og andre elektroniske funksjoner hjemme og på hytta - rett fra mobilen eller nettbrettet.

Les mer om smarte løsninger
 • Komfort
  Komfort
 • Trygghet
  Trygghet
 • Miljø
  Miljø
 • Design
  Design
 • Økonomi
  Økonomi
 • Idesenter
  Idesenter
Innsia Idé / Design / CMS NetPower