ENØK

Vet du at nye, mer energieffektive løsninger kan gi en innsparing på inntil 80% av strømforbruk? Her er 6 tips til hvordan du kan møte neste sesong mer forberedt!

Bytt lyskilde

Ved å bytte til LED eller sparepærer, kan du redusere strømforbuket ved belysning inntil 80%. Det finnes LED-lyskilder til alle formål. Disse kan brukes i dine nåværende lysarmaturer og kan erstatte de fleste av dagens lyskilder.

Installer varmestyring

Et intelligent varmestyringssystem kan regulere temperaturen automatisk tilpasset din dagsrytme. Ved å skru ned temperaturen i rom du ikke bruker, sparer du raskt inn kostnadene ved installering av et slikt system.

Installer lysstyring

Et intelligent lysstyringssystem kan regulere belysningen automatisk tilpasset din dagsrytme. Med bevegelsesstyrt lys i rom du ikke bruker så ofte, unngår du at lyset står på unødvendig.

Bytt til elektronisk termostat

En elektronisk termostat er mer nøyaktig enn en mekanisk/analog termostat, og regulerer derfor varmen i boligen din mer korrekt. Dersom du kun har en 1-2-3 bryter på varmekablene, bør du skifte til elektronisk termostat.

Installer fotocelle utendørs

Fotocelle reagerer på lys. Ved å installere dette på utendørs-belysningen, kan du være sikker på at lyset slår seg av når det er lyst ute.

Bytt til effektive panelovner

Har du gamle panelovner bør de skiftes ut til effektive panelovner med elektronisk termostat. Det gir raskt utslag på strømregningen.

Besøk ditt nærmeste Idésenter i dag, og få hjelp til å finne de riktige tiltakene for ditt hjem!


Enova støtter
Gjennom Enovas tilskuddsordning kan du få støtte ved installering av sentralt varmestyringssystem. Støttes med 20 % av dokumenterte kostnader, maks kr 4.000,-.
Finn ditt Idésenter

Finn ditt Idésenter

Opplev det siste innen belysning, varme og smart styring. Slå av en prat med fagfolk som gir deg gode råd til din bolig eller arbeidsplass.

Finn idèsenter nær deg
Smarte løsninger!

Smarte løsninger!

Styr lys, varme, persienner og andre elektroniske funksjoner hjemme og på hytta - rett fra mobilen eller nettbrettet.

Les mer om smarte løsninger
 • Komfort
  Komfort
 • Trygghet
  Trygghet
 • Miljø
  Miljø
 • Design
  Design
 • Økonomi
  Økonomi
 • Idesenter
  Idesenter
Innsia Idé / Design / CMS NetPower