Komfort

Godt inneklima og riktig belysning er avgjørende faktorer for et godt arbeidsmiljø, som hever produktiviteten og reduserer sykefraværet.

Godt arbeidslys

Riktig belysning forebygger tretthet, stive nakker og hodepine. Rett og slett fordi vi kompenserer for dårlig lys, ved å spenne kroppen eller jobbe i feil arbeidsstilling. Riktig belysning kan faktisk gjøre deg mer effektiv og senke stressnivået.

Tenk gjennom følgende:
 
● Lysstyrke: Ved arbeidsplassen trenger man en lysstyrke på ca 500 lux.
● Plassering av lyskildene: Ved å plassere armaturen riktig i forhold til arbeidsplassen, kan du ofte redusere antall armaturer og likevel få tilstrekkelig arbeidslys.
● Energilys: Vurder å gå til anskaffelse av lysarmaturer som gir deg energi ved å simulere lyset fra solen.

For å være helt sikker på å få optimal arbeidsbelysning i næringslokalene, er det både trygt og enkelt å benytte en profesjonell lysrådgiver.

Komfortabel temperatur

Riktig temperatur er viktig for effektiviteten og trivselen på arbeidsplassen. Stadige svingninger mellom varmt og kaldt kan dessuten lett gjøre deg forkjølet. Arbeidsgiver har et ansvar for å planlegge og tilrettelegge for foventede temperaturvariasjoner sommer og vinter.

Aktuelle tiltak kan være:
 • Solavskjerming: Med automatisk styring av markiser og persienner, unngår man unødig oppvarming og sjenerende lys.
 • Elektriske varmekilder: Elektriske panelovner og elektrisk gulvvarme varmer opp raskt, og blir raskt kalde når de slår seg av.
 • Nøyaktige termostater: Moderne, elektriske termostater måler temperaturen i rom og gulv raskt og nøyaktig, og regulerer varmekildene deretter.
 • Varmestyring: Med et helautomatisert varmestyringsanlegg regulerer panelovner og varmekabler seg etter bedriftens døgnrytme, og faktiske romtemperatur.
 • Værstasjon: Med en smart værstasjon koblet til varmestyringsanlegget, slår ovnene seg av når utetemperaturen er på vei oppover.
 • Moderne lyskilder: Nyere lyskilder som sparepærer og LED lys avgir ikke varme, og gjør det derfor enklere å kontrollere temperaturen i lokalene. Styring av ventilasjonen: Ventilasjonen kan på lik linje med varmekildene kontrolleres av et styringssystem.

Smarte styring av næringslokalene

Et styringssystem setter deg i stand til å riktige beslutninger når det gjelder innemiljøet, og handle ut i fra disse for å forbedre effektivitet, komfort og velvære for leietakere og eiere. 

Vi hjelper deg med å utforme og installere intelligente systemer for byggautomasjon og sikkerhet. Dette inkluderer løsninger for varme, ventilasjon, adgangskontroll, kameraovervåking, lysstyring og energieffektivitet.
Godt arbeidsmiljø
Finn ditt Idésenter

Finn ditt Idésenter

Opplev det siste innen belysning, varme og smart styring. Slå av en prat med fagfolk som gir deg gode råd til din bolig eller arbeidsplass.

Finn idèsenter nær deg
Smarte løsninger!

Smarte løsninger!

Styr lys, varme, persienner og andre elektroniske funksjoner hjemme og på hytta - rett fra mobilen eller nettbrettet.

Les mer om smarte løsninger
 • Komfort
  Komfort
 • Trygghet
  Trygghet
 • Miljø
  Miljø
 • Design
  Design
 • Økonomi
  Økonomi
 • Idesenter
  Idesenter
Innsia Idé / Design / CMS NetPower